Studiekeuzesupport voor ouders

Wil jij je jong talent op een stimulerende wijze coachen
Lees verder

Het studiekeuze supportgesprek

Het plan van aanpak

Hoe zoek ik de school die bij mij past, zodat ik plezier in studeren heb en zal houden?Wat zijn jouw talenten, welk potentieel zit er in jou? Past een hbo beter bij je of een wo – studie? Is een jaar werken in het buitenland een goede tussenstop om ervaring en zelfvertrouwen op te doen.

In twee uur tijd kunnen jij en je jonge talent alle vragen op tafel leggen. Je krijgt kennis en tips aangereikt. Je gaat de deur uit met een op maat gemaakte studiekeuze route die je meteen kunt volgen.

Leer de studiekeuze aanpak

Studiekeuzesupport

De ouder is de beste studiekeuze coach

Je kent je jong talent goed. Maar zet dat maar eens om naar positieve stimulans. In een korte studiekeuzesupport training ondersteun ik je stap voor stap bij het maken van een goede studiekeuze-route voor jouw jong talent(en). Je krijgt zicht op het maken van een persoonlijke kaart, het onderwijssysteem, het studieaanbod, de hulpmiddelen, de studiecriteria, zinvol de open dagen ingaan, wanneer je je netwerk kan inzetten. Je weet hoe je duurzaam kan kiezen en kunt inhoud geven aan je support-rol. Tijdens het traject is er ruimte voor maatwerk. Na een intakegesprek, spreken we vier bijeenkomsten af, online of live aan de keukentafel. Maak wat van je support!

Leergang studiekeuze

De studiekeuze coach

Krijg je de smaak als supporter te pakken dan kun je de leergang studiekeuze coach volgen. In zes modules leer jij je een studiekeuze traject op maat te begeleiden.

We starten met de psychologie van de studiekiezer- Blok I: de identiteitsontwikkeling en werking van het puberbrein – Blok II: hoe kiezen jongeren en keuzestress – Blok III: zelf-analyse en groeimindset – Nu gaan we de weerbarstige praktijk in en starten met proefpersonen. Blok  IV: de 5 stappen van een studiekeuze – Blok V: coaching en support van jonge talenten- Blok VI: de studiekeuze-instrumenten. Ondertussen krijg je online supervisie op 3 kandidaten.

contactgegevens

Studiekeuze Jong Talent is een speciaal programma van:
De Frisse Kijk
Eva Ouwerkerk

Vestigingen:
Leiden en Poeldijk

 

 

© 2012-2024 De Frisse Kijk

Mobiel: (+31) 06-30424265
Email: info@studiekeuzejongtalent.nl

KvK: 56094957
BTW: NL 178932942

Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring

Logo groot De Frisse Kijk

volg mij via

 

© 2012-2024

De Frisse Kijk