Studiekeuzesupport is een vak apart

LOB-aanbod uitbreiden en eigen professionalising
Lees verder

Lezing en workshops studiekeuze

Oog voor de toekomst

Wilt u ouders en jonge talenten inspireren over studiekeuzes anno 2020-2021? Organiseer de interactieve lezing “Kiezen met oog voor de toekomst”. Aan bod komen arbeidsmarktprognoses, inzichten op werk, studie en loopbaan. En de vijf  stappen naar een bewuste studiekeuze.

Zoek je uitbreiding in je LOB-aanpak. De drie workshops van studiekeuze jong talent zijn afzonderlijk aan te bieden: “Kus je talent wakker”; “Waar maak jij je hart voor?”en “Bepaal je eigen koers”. Voor inspiratie en bewustwording.

training voor middelbare scholen

Motivatiekompas

Het MotivatieKompas is een innovatieve en zeer effectieve methode om onderwijsinstellingen te ondersteunen in hun rol als coach om jonge talenten te begeleiden in het maken van de juiste vervolgstappen qua studie en in het leven.
Via dit programma vinden talenten zelf hun centrale drijfveer en hun eigen motivatiepatroon door het individuele geheugen naar boven te halen en te analyseren.

Het is een concept van Motivation Leaders en gebaseerd op het gedachtegoed van Arthur Miller, wat Anton Philips naar Nederland heeft vertaald. Als hun vaste coach, supervisor en train de trainer ondersteun ik dit programma. En is het een vast onderdeel in mijn eigen aanbod voor jonge talenten.

Leergang studiekeuze voor professionals

De studiekeuzecoach

Krijg je de smaak als supporter te pakken dan kun je de leergang studiekeuze coach volgen. In zes modules leer jij je een studiekeuze traject op maat te begeleiden.

We starten met de psychologie van de studiekiezer- Blok I: de identiteitsontwikkeling en werking van het puberbrein – Blok II: hoe kiezen jongeren en omgaan met keuzestress – Blok III: zelf-analyse en groeimindset ontwikkelen- Nu gaan we de weerbarstige praktijk in en starten met proefpersonen. Blok  IV: de vijf stappen van een studiekeuze – Blok V: coaching en support van jonge talenten- Blok VI: de studiekeuze-instrumenten. Onder-tussen krijg je online supervisie op drie eigen kandidaten.

contactgegevens

Studiekeuze Jong Talent is een speciaal programma van:
De Frisse Kijk
Eva Ouwerkerk

Vestigingen:
Leiden en Poeldijk

 

 

© 2012-2024 De Frisse Kijk

Mobiel: (+31) 06-30424265
Email: info@studiekeuzejongtalent.nl

KvK: 56094957
BTW: NL 178932942

Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring

Logo groot De Frisse Kijk

volg mij via

 

© 2012-2024

De Frisse Kijk